Over mij

AtyMijn naam is Aty Wijsman. In 1989 ben ik afgestudeerd als verloskundige en ben ik steeds werkzaam geweest als eerstelijns-verloskundige in verschillende verloskundige praktijken en als verloskundig echoscopiste. In 2002 studeerde ik af in de Gezondheidspsychologie. Voor mijn doctoraalstudie deed ik onderzoek naar de relatie tussen karaktereigenschappen van de zwangere vrouwen en de manier van bevallen. Na mijn afstuderen heb ik verschillende onderzoeken gedaan naar ervaringen van zwangeren binnen de zwangerschap zoals de angstbeleving van vrouwen voor en na 20-weken echo.

De zwangerschapspsycholoog.nl  ben ik gestart omdat ik merkte dat er bij mijn cliënten veel behoefte was aan extra informatie over de psychische en emotionele veranderingen tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna. Veel zwangeren lopen hierover met vragen rond waar ze nergens terecht kunnen omdat er ook in boeken en op internet weinig over geschreven staat. Vrouwen weten dan ook vaak niet dat bepaalde veranderingen op emotioneel gebied heel normaal zijn in de zwangerschap. Ook hebben veel zwangeren behoefte aan extra ondersteunende hulp onder andere bij het maken van keuzes in de zwangerschap over onderzoeken bij de baby, bij het mentaal voorbereiden op de bevalling maar soms ook nog bij de verwerking van dingen uit het verleden zoals een miskraam of een moeizame bevalling.

In 2017 ben ik gecertificeerd als mindfulness trainer en help ik mensen vanuit die visie om hun draagkracht tijdens de zwangerschap te vergroten waardoor de zwangerschap meer ontspannen beleefd kan worden, er goed omgegaan kan worden met eventuele ‘angst’ voor de bevalling en om de start van van het nieuwe tijdperk met de baby mindful te beleven. Ook als er onzekerheden of problemen zijn tijdens de zwangerschap is mindfulness bij uitstek geschikt omdat veel van deze onzekerheden of problemen geen onderdeel zijn van een ziekte maar puur te maken hebben met de ‘normale’ veranderingen in de zwangerschap of met eerdere bevallingservaringen. Een medische behandeling is dan ook vaak niet nodig. Het aanleren, door middel van training, om deze dingen los te laten en te accepteren kan soms al voldoende zijn.  Hierbij maak ik ook gebruik van aandachtsoefeningen die ik aan de mensen aanbied. In 2019 ben ik afgestudeerd als Mindfulness-Based Chidlbirth and Parenting coach en vanaf september 2019 kun je je bij mij aanmelden voor een individuele zwangerschapscursus ter voorbereiding op de bevalling op basis van de mindfulness principes (zie meer hierover)

Je kunt bij mij terecht voor een telefonisch contact maar ook voor een persoonlijk contact per skype of voor een face-to-face contact. Je kunt mij hiervoor mailen dan plannen we een afspaak in.

 

Alle vragen kunnen worden gesteld en alle problemen kunnen besproken worden, hoe uitzonderlijk ze ook zijn.